Obráťte sa na nás so svojimi otázkami a zdravotnými problémami

Na Vaše otázky sú pripravení odpovedať naši odborníci - lekárnici, ktorých nájdete v každej členskej lekárni.

Aby sme Vám mohli poskytnúť plnohodnotné poradenstvo, prosíme Vás o uvedenie veku, pohlavia, prípadných zdravotných komplikácii a užívania iných liečiv.

Vaša otázka bude po zodpovedaní zverejnená v príslušnej kategórii. Ak zadáte emailovú adresu, budeme Vás o odpovedi informovať prostredníctvom emailu.

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 48 rokov 07. 06. 2021
žena, 48 rokov 07. 06. 2021

Pekný deň. Pravdepodobne mam vyvrtnute rameno alebo natrhnute šľachy, svaly

Pekný deň. Pravdepodobne mam vyvrtnute rameno alebo natrhnute šľachy, svaly ramena. Lekár mi dal papier na rehabilitácie a flector rapid v prášku 50 mg. Chcem sa opýtať nakoľko sa mi stav od piatku zhoršil a ruku už nepredpazim, neupazim môžem flector kombinovať s mig 400???prrdsa ten flector je brutálne sily. Ďakujem.

Dobrý deň,
ak máte silné bolesti, možte na striedačku užiť Flector alebo Mig 400 aspoň so 4 hodinovým odstupom, užiť obe spolu nie je vhodné. Obsahuju rozdielne účinné látky, ktoré pôsobia aj protizápalovo. 
Pekný deň
  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 41 rokov 06. 06. 2021
žena, 41 rokov 06. 06. 2021

Má zápal sedacieho nervu môžem Dexadol aj Aflamil

Má zápal sedacieho nervu môžem Dexadol aj Aflamil užívať spolu . Ďakujem

Dobrý deň,
oba lieky patria do skupiny protizápalových a protireumatických liekov, z môjho pohľadu je zbytočné užívať oba naraz. Doporučujem užívať buď jedno alebo druhé. Nie oba a už vobec nie naraz.
Pekný deň
  • Kĺby, svaly, kosti
muž, 38 rokov 04. 06. 2021
muž, 38 rokov 04. 06. 2021

Dobrý deň,chcel by som sa opýtať či môž

Dobrý deň,chcel by som sa opýtať či môžem súčasne užívať Betahistin Actavis 24mg a Dorsiflex 200mg.Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,
áno, môžete.
Pekný deň
  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 58 rokov 29. 05. 2021
žena, 58 rokov 29. 05. 2021

dobry den, môžem užit dokopy aulin a mydocalm ,

dobry den, môžem užit dokopy aulin a mydocalm ,seklo ma dost v chrbtici, stava sa mi to často mama skoliozu

Dobrý deň,
oba lieky je vhodné spolu kombinovať.
S pozdravom
PharmDr. Ľubica Krajčírová
  • Kĺby, svaly, kosti
muž, 59 rokov 27. 05. 2021
muž, 59 rokov 27. 05. 2021

Dobrý deň. Užívam Aceklofenac accord 100 a Sirdalud 4.

Dobrý deň. Užívam Aceklofenac accord 100 a Sirdalud 4.mg.od bolestí a zápalu krížov a bedrového kĺbu. Ale, keďže mám silné bolesti, čo si môžem dať na zmiernenie bolestí. Ďakujem...

Dobrý deň, 
Aceclofenac Accord 100 mg tablety sú indikované proti bolesti a zápalu. Sirdalud 4mg tablety znižujú nadmerné svalové napätie. Ak Vám dané lieky nestačia, treba kontaktovať Vášho ošetrujúceho lekára, ktorý Vám upraví liečbu.
S pozdravom
PharmDr. Lenka Fogelová
  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 55 rokov 26. 05. 2021
žena, 55 rokov 26. 05. 2021

Dobry den Magne B6 a Dorsiflex 200mg sa moze brat

Dobry den Magne B6 a Dorsiflex 200mg sa moze brat spolu dakujem

Dobrý deň,
Magne B6 je vhodný doplnok k liečbe Dorsiflexom
S pozdravom
PharmDr. Ľubica Krajčírová
  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 72 rokov 15. 05. 2021
žena, 72 rokov 15. 05. 2021

Dobrý deň, 7.5. Som bola 2.raz očkovania

Dobrý deň, 7.5. Som bola 2.raz očkovania Pfizerom. 13.5.má začala bolieť noha pod členkom a v priebehu piatka a soboty mi noha z vnútornej strany pod členkom opuchlo a sčervenela.Mám bolesti, nemôžem stúpať .Čo mám robiť? Uličnej Nadezda, 72 rokov, beriem liek accuzide na tlak. Začala som užívať controsulf( 2x) a vysadila som ho, keď som začala mať tento problem, ktorý s cotrosulfom asi nesuvisi.

Pekný deň,
užívanie lieku Condrosulf by nemalo spôsobiť Vami spomínané prejavy.
Užívate liek na tlak Accuzide, pacienti popisujú pri liečbe aj časté nežiadúce účinky bolesti svalov a bolesti chrbta a menej časté sú bolesti kĺbov. Neviem, ako dlho liek na tlak užívate, či možno Vaše problémy pripisovať užívaniu liekov. Skôr nie.
Medzi často hlásené podozrenia na nezávažné nežiadúce účinky po očkovaní vakcínou od firmy Phizer patrí bolestivosť, opuch alebo začervenanie v mieste aplikácie, opuch a bolesť lymfatických uzlín v podpazuší, triaška, zimnica, horúčka, pocit na odpadnutie,  únava a závrat.
Hlásené podozrenia na závažné nežiaduce účinky po očkovaní sú pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi (zväčša u pacientov liečených na hypertenziu), prekolapsový stav, kolaps, trombóza,  alergické reakcie
(1 anafylaktická reakcia), ochrnutia tváre. Prejavy žilovej trombózy ako možný nežiaduci účinok očkovania sa prejavuje náhlym vznikom bolestivého opuchu postihnutej končatiny - najčastejšie nohy, bolestí pri došliapnutí. Častými sprievodnými príznakmi sú zvýšená teplota, pocit tlaku alebo pnutia v končatine a jej bolestivosť pri pohmate.
Určite s problémom navštívte čo najskôr svojho lekára, zvlášť, keď popisujete veľkú bolesť a zápal končatiny.
S pozdravom  
PharmDr. Daniela Filippová
  • Kĺby, svaly, kosti
muž, 55 rokov 15. 05. 2021
muž, 55 rokov 15. 05. 2021

Dobrý deň, je možné a bezpečné kombinovat flector

Dobrý deň, je možné a bezpečné kombinovat flector náplasťe a tabletky novalgin od bolesti pre silnú bolesť krížov?

Pekný deň,
napriek tomu, že chcete kombinovať Flector náplasť, ktorá pôsobí predovšetkým v mieste aplikácie a jej systémové účinky by mali byť slabé, neodporúča sa kombinovať Flector a Novalgin. Je tu možnosť zvýšenia nežiaducich účinkov oboch liekov.
S pozdravom  
PharmDr. Daniela Filippová
  • Kĺby, svaly, kosti
muž, 51 rokov 09. 05. 2021
muž, 51 rokov 09. 05. 2021

Dobrý podvečer. Kvôli operáciám chrbtice a

Dobrý podvečer. Kvôli operáciám chrbtice a bedrových kĺbov užívam Doreta 75 mg. Dnes som bol zavakcínovaný proti Covid-19 vakcínou od Pfizer Biontech. Môže užívanie Dorety ovplyvniť účinok vakcíny? Ďakujem.

Dobrý deň,
zatiaľ nebola pozorovaná ani opísaná žiadna interakcia medzi účinnými zložkami prípravku Doreta a očkovaní, nevidím preto žiadnu príčinu ani spôsob, akým by sa uvedené lieky mohli ovplyvňovať. Môžete bez obáv spomínaný prípravok naďalej užívať.
Pekný deň.
PharmDr. Igor Minarovič, PhD.


  • Kĺby, svaly, kosti
  • Dýchanie
  • Oči, uši, ústa
muž, 22 rokov 09. 05. 2021
muž, 22 rokov 09. 05. 2021

Dobrý deň, som týždeň po extrakcii zuba múdrosti,

Dobrý deň, som týždeň po extrakcii zuba múdrosti, a mám silne bolesti. Užívam ibuprofén už cely týždeň, denne 3 tablety, čo je 1200mg, čiže odporúčaná denná dávka, ale v príbalovom letáku som našiel, že maximálna doba užívania nesmie prekročiť 7 dni, dnes už mi konci siedmy deň, a bez ibuprofénu nevydržím, je možné užívať aj dlhšie, bez nejakých vedľajších účinkov? Ďakujem
Muž - 22r, astma, HIT, užívam kortikosteroidy a antihistaminikum

Dobrý deň,
dlhodobejšie podávanie ibuprofénu vo vyšších dávkach je spojené s rizikom postupného poškodenia sliznice tráviacej sústavy a teda s príznakmi ako pálenie záhy, bolesť brucha, zvracanie, hnačka, nadúvanie, vracanie. Nebezpečný je najmä rozvoj peptického vredu (žalúdočný alebo dvanástnikový vred) a následné krvácanie do tráviaceho traktu (meléna – krv v stolici, hemateméza – vracanie krvi). 
Samozrejme, týždňové podávanie ibuprofénu u inak zdravého človeka k závažným prejavom asi nepovedie, v každom prípade – aj pre riziko možno mierneho, ale „nepozorovateľného“ krvácania, by som odporučil konzultáciu s lekárom a zmenu analgetika za iné, s obsahom tramadolu, príp. v kombinácii s paracetamolom.
Ešte podotýkam, že ibuprofén môže zhoršovať priebeh astmy, čo je vo Vašom prípade ďalší dôvod na zmenu analgetickej liečby.
Pekný deň.
PharmDr. Igor Minarovič, PhD.