Obráťte sa na nás so svojimi otázkami a zdravotnými problémami

Na Vaše otázky sú pripravení odpovedať naši odborníci - lekárnici, ktorých nájdete v každej členskej lekárni.

Aby sme Vám mohli poskytnúť plnohodnotné poradenstvo, prosíme Vás o uvedenie veku, pohlavia, prípadných zdravotných komplikácii a užívania iných liečiv.

Vaša otázka bude po zodpovedaní zverejnená v príslušnej kategórii. Ak zadáte emailovú adresu, budeme Vás o odpovedi informovať prostredníctvom emailu.

  • Ostatné
muž, 38 rokov 21. 05. 2021
muž, 38 rokov 21. 05. 2021

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ak som bol prechladnutý,

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ak som bol prechladnutý, bez teploty a beriem antibiotiká VPNC 750 môžem ísť na očkovanie vakcínou MODERNA? Doužívanie antibiotík vychádza 1deň pred termínom očkovania. Ďakujem

Dobrý deň,
ak sa už cítite zdravotne v poriadku,nemáte teploty, podľa mňa očkovanie môžete absolvovať.
Pekný deň
  • Ostatné
muž, 55 rokov 21. 05. 2021
muž, 55 rokov 21. 05. 2021

Po aplikacii pfizerom som zacal mat obrovske bolesti v krizoch +

Po aplikacii pfizerom som zacal mat obrovske bolesti v krizoch + sedaci nerv + zacali ma palit dlane a chodidlo + citl som bolest v pravom clenku - hned vecer po ockovani
Po strasnych bolestiach v krizoch som zacal uzivat almiral (3 krat ) + novalgin tbl
Moze sposobit pfizer, almiral, novalgin dokopy problemy ??? Po uzivani zhruba 4 dni po ockovani ???
Plus tyzden po ockovani este aplikovana infuzia proti bolesti ...

Po tyzdni som pozoroval zavraty , trpnutie a bolesti hlavy ktore sa zosilnili. Po 1 tbl paralenu ktoru som si vzal na bolest hlavy navyse este zacala trpnut aj tvar . Palenie dlani a trpnutie v rukach ustupilo . Po tyzdni zacalo trpnutie a bolesti hlavy so zavratmi . Ma to nejaky suvis ???

Dakujem

Dobrý deň,
niektoré Vami popisované ťažkosti môžu suvisieť s očkovaním, ale po určitej dobe by mali odznieť.
Bolesti hlavy, aj paralyza tvare sú popisované ako možné nežiadúce účinky.
Prajem vela síl, pekný deň
  • Ostatné
43 rokov 21. 05. 2021
43 rokov 21. 05. 2021

Dobry deň, po akom čase pri užívani Normixu sa

Dobry deň, po akom čase pri užívani Normixu sa možem dať zaočkovať.Beriem ešte Fluconazal na vyliecenie kvasiniek.Ďakujem.

Dobrý deň.
Podľa mňa aj hneď po doužívaní, ale závisí od základného ochorenia, ktoré bolo Normixom liečené. Ak ochorenie ustúpilo, nie je dôvod sa neočkovať. Kvasinková infekcia by sa očkovaním nemala zhoršiť, ak beriete flukonazol.
  • Ostatné
muž, 69 rokov 20. 05. 2021
muž, 69 rokov 20. 05. 2021

manzel dostal termin na 2 vakcinaciu stra ale berie lieky

manzel dostal termin na 2 vakcinaciu stra ale berie lieky prednizon fraxiparin nolpaza moze byt zaockovany dakujem

Pekný deň,
nepoznám zdravotný stav Vášho manžela, preto to neviem posúdiť. Tieto lieky bežne nie sú prekážka očkovania, ale samotný zdravotný stav pacienta. Neočkujú sa osoby pri akejkoľvek prebiehajúcej akútnej infekcii, očkovanie nie je vhodné, ak má pacient príznaky akútneho ochorenia. Neočkuje sa bezprostredne po operáciách. Poraďte sa s jeho ošetrujúcim lekárom, on najlepšie pozná jeho zdravotný stav.
S pozdravom  
PharmDr. Daniela Filippová
  • Ostatné
žena, 23 rokov 19. 05. 2021
žena, 23 rokov 19. 05. 2021

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je potrebný časový

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je potrebný časový odstup medzi vysadením hormonálnej antikoncepcie a očkovaním proti COVID-19. Ak som antikoncepciu vysadila pred dvomi týždňami, mám ešte s očkovaním čakať alebo to nie je z hľadiska vakcíny potrebné? Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,
v princípe - hormonálna antikoncepcia nie je prekážkou pri vakcinácii. Do úvahy ale  treba brať také informácie, či nie ste fajčiarka, či netrpíte nejakými rizikovými choreniami alebo obezitou - to všetko sú faktory, ktoré zvyšujú riziko komplikácií, ktoré sú však aj napriek tomu nižšie, ako riziko trombózy pri infikovaní sa koronavírusom. Pokiaľ sa nič takéto u Vás nevyskytuje, očkovanie by som neodkladala.
Prajem Vám všetko dobré.
  • Ostatné
19. 05. 2021
19. 05. 2021

Dobry den, 11.5. som dostala 2.davku vakciny proti

Dobry den,
11.5. som dostala 2.davku vakciny proti kliestovej encefalitide. Na 23.5. som dostala termin na prve ockovanie Pfizerom. Nie je 12 dni malo medzi tymito dvoma ockovacimi latkami?
Dakujem.

Dobrý deň,
ak ste absolvovali iný typ očkovania, odporúča sa pri neživej vakcíne /tam patrí aj tá, ktorou ste boli očkovaná Vy/ dodržať odstup minimálne 14 dní, aby sa dokázali odlíšiť možné nežiaduce reakcie. Pri očkovaní živou vakcínou by mal byť odstup až 4 týždne.
Pokiaľ sa cítite dobre a nemáte po očkovaní proti encefalitíde žiadne nežiaduce reakcie, myslím, že jeden až dvojdňový rozdiel by nemal hrať rolu.
Prajem Vám všetko dobré.
  • Ostatné
žena, 38 rokov 19. 05. 2021
žena, 38 rokov 19. 05. 2021

Dobrý deň, práve mi bol pridelený termín na

Dobrý deň, práve mi bol pridelený termín na očkovanie Pfizerom(22.5). Momentálne však užívam lieky Veral 50mg, Dorsiflex 200mg a antibiotikum Ciphin 500. Nemam ešte konkretnu diagnozu, dalšie vysledky /bolesti v krizovej casti a oblast brucha/ budu v priebehu dalsieho tyzdna. Môžem sa ísť dat zaočkovat? alebo mam tento termin zrusit? Ďakujem

Dobrý deň,
neviem, z akého dôvodu užívate antibiotiká. Pokiaľ čakáte na výsledky vyšetrení, uvidíte, aké budú a podľa toho ako dopadne konzultácia výsledkov s Vašim lekárom sa rozhodnete, kedy očkovanie absolvovať. Očkovanie by sa malo odložiť, ak u Vás prebieha akútne zápalové, infekčné alebo horúčkovité ochorenie.
Prajem Vám všetko dobré.
  • Ostatné
žena 19. 05. 2021
žena 19. 05. 2021

Dobrý deň, môžem sa ist dať zaočkovať keď

Dobrý deň, môžem sa ist dať zaočkovať keď beriem antibiotiká Augmentin 875 a erdomed tabletky? Mám len občasný kašeľ žiadne horúčky ani nič iné. Termín mám na 25.5. či to odložiť alebo to nemusím odkladať a ísť? Ďakujem

Dobrý deň,   
neuvádzate Váš vek a dôležité je tiež vedieť, aký je Váš všeobecný zdravotný stav. Očkovanie sa neodporúča ľuďom, u ktorých prebieha akútny zápal, infekcia alebo horúčka. Pokiaľ máte imunitu v poriadku, mierne prechladnutie nie je prekážkou očkovania. V konečnom dôsledku, o tom, či Vás zaočkujú, rozhodne na mieste lekár na základe dotazníka, v ktorom musíte uviesť aktuálny zdravotný stav.
Prajem Vám všetko dobré.
  • Ostatné
muž, 55 rokov 19. 05. 2021
muž, 55 rokov 19. 05. 2021

Dobry den , po ockovani Pfizerom ma najprv zacali palit dlane ,

Dobry den , po ockovani Pfizerom ma najprv zacali palit dlane , trochu tvar , chodidlo na pravej nohe a zacacala boliet noha nad clenkom . Do rana mi strpli prsty na rukach ako po zalezani .
Po 2 tyzdnoch citim teraz zavraty a trpnutie v hlave , busenie srdca ..
Som alergicky na vakcinu ? Mal by som vynechat 2. vakcinu ??? Po 4 dnoch od vakciny som bral 3 krat almiral(3dni) od bolesti v krizoch a seacom nerve potom flector asi 2-3 krat a tiez infuziu
Co mi poradite ?

Dobrý deň,
Vaše príznaky po očkovaní by aj mohli zodpovedať rozvíjajúcej sa alergii /pálenie dlaní a tváre, tŕpnutie/. Na zhodnotenie závažnosti týchto príznakov by bolo najvhodnejšia návšteva Vášho lekára a ich prekonzultovanie s ním. Predsa len pozná podrobnejšie Váš zdravotný stav, vie, či ste alergik alebo nie, alebo ako ste reagovali na iné očkovanie, Prípadne by vedel urobiť nejaké doplnkové vyšetrenie a na základe výsledkov by ste sa vedeli lepšie rozhodnúť o ďalšom postupe.
Prajem Vám všetko dobré.
  • Ostatné
žena, 22 rokov 19. 05. 2021
žena, 22 rokov 19. 05. 2021

Dobrý deň prajem, dostala som termín zajtra - 20.05.

Dobrý deň prajem, dostala som termín zajtra - 20.05.2021 na vakcínu Pfizer, avšak v nedeľu mi boli predpísané lieky antibiotika Zinnat a masť TOBRADEX na zápal oka. Avšak zápal už prešiel, teploty som nemala ani nemám, už len do zajtra musím dobrať antibiotiká. Dnes ešte absolvujem kontrolu u očného lekára, avšak obvodná lekárka mi vakcínu odobrila ak nemám teploty avšak iný lekár čo očkuje ju zamietol. Vedeli by ste mi poradiť či sa zúčastniť teda očkovania?

Dobrý deň, pokiaľ Vám zdravotné problémy prešli a cítite sa dobre,môžete ísť na očkovanie.