Obráťte sa na nás so svojimi otázkami a zdravotnými problémami

Na Vaše otázky sú pripravení odpovedať naši odborníci - lekárnici, ktorých nájdete v každej členskej lekárni.

Aby sme Vám mohli poskytnúť plnohodnotné poradenstvo, prosíme Vás o uvedenie veku, pohlavia, prípadných zdravotných komplikácii a užívania iných liečiv.

Vaša otázka bude po zodpovedaní zverejnená v príslušnej kategórii. Ak zadáte emailovú adresu, budeme Vás o odpovedi informovať prostredníctvom emailu.

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 58 rokov 20. 02. 2021
žena, 58 rokov 20. 02. 2021

Dobrý deň prosím vás o radu beriem xalerto

Dobrý deň prosím vás o radu beriem xalerto môžem brať aj dorsiflex aj mám problém s krčnou chrbticou bolesť z prievanu.
Ďakujem

Dobrý deň!
Môžete brať a Dorsiflex súčasne.
S pozdravom 
PharmDr. Silvia Grbáliková


  • Kĺby, svaly, kosti
20. 02. 2021
20. 02. 2021

Dobry-prosim vas po uziti lieku Doreta75mg,pol tabletky sa

Dobry-prosim vas po uziti lieku Doreta75mg,pol tabletky sa moze po par hodinach uzit na to flektor(tabletkach)na bolest chrpta??
Dakujem

Dobrý deň!
Krátkodobo môžete kombinovať 1/2 tablety Dorety a po pár hodinách Flector. Ale nebolo by lepšie dať celú tabletu Dorety a Flector vynechať? Celá Doreta by Vám mohla utlmiť bolesť na 8 hodín.
S pozdravom 
PharmDr. Silvia Grbáliková

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 50 rokov 19. 02. 2021
žena, 50 rokov 19. 02. 2021

Dobrý večer,chcela som sa opýtať,či pri

Dobrý večer,chcela som sa opýtať,či pri bolesti hrudnej a krčnej chrbtice je lepšie k dorziflexu užívať dicklobene,alebo metamizol ďakujem

Dobrý deň!
Lepšie bude to, čo Vám bude od bolesti lepšie zaberať. Diclobene má na rozdiel od Metamizolu aj protizápalový účinok, takže by mohla byť lepšia kombinácia Diclobene a Dorsiflex. Ľudia, ktorí nemôžu užívať Diclobene kvôli liekom na zníženie zrážanlivosti krvi, sú spokojní aj  s kombináciou Metamizol a Dorsiflex.
S pozdravom 
PharmDr. Silvia Grbáliková

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 49 rokov 19. 02. 2021
žena, 49 rokov 19. 02. 2021

Pekný deň. Prosím AS chcem sa poradiť. Už 13r

Pekný deň. Prosím AS chcem sa poradiť. Už 13r užívam seroxat 20mg ráno a 4mg neurol denne. Čiže závislosť. Mam poškodené medzistavcove platničky a čakajú ma operácie krčnej driekovej chrbtice. No mam už bolesti na nevydrzanie už ani chodiť nemôžem všetko svalstvo boli aj v nohách aj v chrbtici. Čítala som o dorfsiflexe co by bola pre mňa veliká pomoc od bolesti no neviem ci môžem začať užívať keď užívam antidepresivum seroxat 20mg a neurol 4 mg denne že dorsiflex zosilni utlmujuci účinok. No som stále doma na invalidnom už zväčša ležiaca od krutých bolesti. Dosť ma dorsiflex zaujal že nemá vážne nežiaduce účinky preto sa naň pýtam. A ak ho môžem hneď si ho dám predpisat len ci nemôže vyvolať nič zlé s mojimi liekmy o to mi ide. Už od bolesti nevládzem. Prosím ozvyte sa mi ak je to možné aj dnes. Ďakujem. Mária mam 49 r a ešte vo štvrtok 25.2.mi idú v operovať maternicu ci ho kľudne môžem užívať.

Dobrý deň,
myslím si, že vo Vašom stave by ste si Dorsiflex mohli dať. S liekmi, ktoré užívate, sa "nebije". Ale ako ste sama napísali, Dorsiflex ma mierne utlmujúci účinok. Keďže ste ležiaca, nemal by to byť problém. Skôr by som jeho užívanie konzultovala s lekárom s ohľadom na blížiacu sa hysterektómiu. 
Pekný deň
Mgr. Zuzana Václavová

  • Kĺby, svaly, kosti
  • Srdce a cievy
muž, 64 rokov 18. 02. 2021
muž, 64 rokov 18. 02. 2021

Dobry den, chcem sa poradit manzel uziva na vysoky tlak:

Dobry den, chcem sa poradit manzel uziva na vysoky tlak: Perindocombi 4 mg, Concor COR 5 mg vzdy rano. Moze tieto lieky kombinovat z Anopirin 100 mg a Panadol proti bolesti. Dakujem za odpoved.

Dobrý deň.
Pri liečbe vysokého krvného tlaku je možné popri Perindocombi 4 mg, Concor COR 5 mg  indikovať aj Anopyrin 100 mg. Kombinácia je možná, je ale vhodné, aby ju predpísal a kontroloval lekár. Panadol na bolesť a pri horúčke užívať môžte.
S pozdravom
PharmDr. Martin Mokriš

  • Kĺby, svaly, kosti
žena 17. 02. 2021
žena 17. 02. 2021

Dobrý deň. Mám problémy s chrbticou a zá

Dobrý deň. Mám problémy s chrbticou a zároveň aj baktérie v črevách...lekári mi predpísali Oramellox na chrbticu a Ciphin na črevá. Môžem ich brať súčasne? A vedeli by ste mi v poprípade doporučiť aké probiotiká, alebo doplnkovú liečbu si nasadiť? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,
u citlivejších pacientov môže táto kombinácia spôsobiť kŕče, iba v tom prípade sa treba kontaktovať s lekárom. Z probiotík odporúčam Probicus Premium alebo Biopron.
S pozdravom
Mgr. Anna Marčanová

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 69 rokov 16. 02. 2021
žena, 69 rokov 16. 02. 2021

Dobrý deň bolí ma dlhšiu dobu chrbát rengen

Dobrý deň bolí ma dlhšiu dobu chrbát rengen ukázal th6-th 10 neviem čo to znamená.chcela by som použiť náplasť poradili by ste mi ktorá by bola vhodná.uzivala som dorsiflex a flektor že by sa nemal užívať dlho dobo, teraz som začala užívať panadol ultra Rapid je to lepšie ale chcela by som radšej tú náplasť je to asi menej škodlivé ja užívam lieky cavinton Forte 1-0-0, neurol 0,5 1-0-0 a liek na cholesterol, befoli občas magnézium.dakujem

Dobrý deň, 
to čo vám ukázalo rontrenové vyšetrenie sú stavce v hrudníkovej oblasti, môže ísť o zlé zakrivenie alebo poškodenie, čo by mal vysvetliť lekár. Z náplastí by boli vhodné Flector alebo Voltaren s analgetickým a protizápalovým účinkom. Liek Dorsiflex uvoľnuje svalstvo - spazmy a Flector pôsobí analgeticky a protizápalovo. Ten môžete nahradiťiným analgetikom, ale nekombinovať. Z ostatných liekov, ktoré uvádzate nie je vhodné kombinovať Neurol a Panadolom ultra.    
Prajem veľa zdravia
PharmDr. Ľubica Krajčírová

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 41 rokov 15. 02. 2021
žena, 41 rokov 15. 02. 2021

Dobry den mam zapal sedacieho nervu a uzivam 2x denne

Dobry den mam zapal sedacieho nervu a uzivam 2x denne Diompraz. Kedze je to duagnoza na dlhsie ci mozem lieky uzivat dlhsie? Zatazuju zaludok ale s probiotikami sa to da zvladnut.

Dobrý deň,
liek Diompraz je dvojzložkový a jedna jeho zložka má protektívny účinok na tráviaci systém. Pri dlhodobom (niekoľkomesačnom) užívaní sa môžu objaviť bolesti žalúdka. Vtedy treba informovať lekára a zmeniť liečbu. 
Prajem veľa zdravia
PharmDr. Ľubica Krajčírová

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 54 rokov 09. 02. 2021
žena, 54 rokov 09. 02. 2021

Dobrý deň, pravidelne dlhodobo užívam Vessel Due F rá

Dobrý deň,
pravidelne dlhodobo užívam Vessel Due F ráno a večer po 1 tablete, Detralex ráno 2 tablety.
Mám bolesti krčnej chrbtice a lekár mi predpísal Aulin 100mg ráno a večer po 1 tablete a Dorsiflex večer 1 tabletu. Je kombinácia týchto liekov vhodná?
Ďakujem
Jana

Dobrý deň,
kombinácia Vašich liekov je vhodná, bez popísaných interakcií.
Prajem veľa zdravia.
Mgr. Veronika Okruhlicová

  • Kĺby, svaly, kosti
žena, 72 rokov 09. 02. 2021
žena, 72 rokov 09. 02. 2021

Dobrý deň, uživam ALPHA D3 1,Calcium Calvex 500mg/

Dobrý deň, uživam ALPHA D3 1,Calcium Calvex 500mg/večer/vitamin K 2. Môžem K 2 užiť na obed, keďže večer mastne nejem. Ďakujem veľmi pekne

Dobrý deň,
môžete vitamín K2 užívať aj na obed – nie je v tom problém. Dokonca na najlepšie využitie vápnika je najvhodnejšie užívať K2 s odstupom minimálne 2-3 hodiny.
Prajem veľa zdravia.
Mgr. Veronika Okruhlicová